Värdera Bil

Bilvärdering

Tråkig årstid

Publicerad 2015-12-09 20:09:00 i Värdera bil,

Jag gillar inte den här årstiden, det är alldeles för mörkt. Kylan kan jag leva med (även om jag hellre skulle ligga på en strand och sola mig i värmen) men det är mörkret som är värst. Man behöver lite ljus för att må bra.

Annars är det fint på vintern tycker jag, när snön faller och det är ljust ute. Jag ska inte klaga, det vore ju tråkigt om det var sommar året runt kanske. Men sommaren skulle gärna få vara lite längre, det känns som att man får några veckors sol per år ungefär och det är ju inte mycket. Måste se till att komma iväg och åka utomland lite oftare, speciellt på vintern men jag har egentligen inte råd med det just nu. Det är bara att knapra D-vitamin tabletter och stå ut tills det blir sommar igen. Sen får man njuta av de fina vinterlandskapen så länge, kanske åka lite skidor eller skridskor, det gäller att passa på att göra sådant som är roligt och som man bara har möjlighet att göra på vintern.

 

Skynda långsamt och slösa inte tid på gymmet

Publicerad 2015-12-08 15:50:34 i Värdera bil,

Om man känner av minsta lilla antydan till en muskelskada på gymmet så är det dags att packa ihop och åka hem, eller träna en helt annan muskelgrupp. Sen bör man inte träna den ömmande muskeln på ett par dagar för att sedan börja köra lite lätt igen. Det värsta som kan hända är att få en muskel skada, om du får en muskel skada så kommer du inte kunna träna på flera veckor. Det gäller att skynda långsamt och inte träna för hårt.

Samtidigt så gäller det att öka intensiteten hela tiden så att man tvingar kroppen att bli starkare och uthålligare.

Misstaget som många gör är att de antingen tränar för hårt för snabbt så att de blir övertränade och skadade, det kommer inte ge några bra resultat eftersom kroppen inte hinner återhämta sig. Ett annat misstag är att man inte pressar sig tillräckligt, då kommer resultaten att utebli. Man kanske blir lite starkare till att börja med men sedan så kommer man inte se några resultat eftersom man inte ökar intensiteten.

Det man istället ska göra är att ta det lugnt i början och sakta öka intensiteten och volymen på träningen.

 

Trasiga mobiler

Publicerad 2015-12-07 20:17:00 i Värdera bil,

Nu har jag haft min mobiltelefon väldigt länge.

Jag förstår inte varför allas mobiler går sönder hela tiden. Det är nästan som att det är ett bäst före datum på mobiler, som om de är gjorda för att hålla en viss tid och sedan gå sönder lagom tills nästa mobil lanseras. Det ligger ju ett ekonomiskt intresse från tillverkarens sida i att mobilen inte ska hålla så länge så att de kan sälja nya mobiler. Ganska cyniskt, men vi lever i ett konsumtionssamhälle.  Nu har jag haft min mobiltelefon väldigt länge, men då har jag också lagat mobilen, det var nämligen en knapp som slutade att fungera men jag monterade isär telefonen och upptäckte att det var en liten plupp som hade slitits ner helt enkelt och jag var tvungen att ersätta den. Det vare helt klart designat för att bara hålla ett visst antal knapptryckningar. Pluppen kunde ha gjort i ett betydligt starkare material så att den inte hade slitits ner men den var uppenbarligen konstruerad att bara hålla en viss tid.

Folk verkar inte bry sig så mycket, de vill väl ändå köpa ny mobil efter ett tag. Sen är det ju så att de inte är så rädda om sina mobiler heller, det händer ofta att displayen spricker, man tappar mobilen i marken gång efter annan. Jag har aldrig haft så mycket som en liten spricka i displayen under alla år som jag har haft en mobiltelefon.

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela